الجمعة، 30 ديسمبر 2011

Two methods of agriculture



1 - Agriculture in the ground Standing - This method is used when doing grain growing big job by the work of the crater mid-depth or depth is as far as the size of the seed and place seed and buried and then irrigated for 3 consecutive days and left to grow and if we want to speed up the growth we Bnqaha in water before planting 24 hour or by the manner appropriate to the type of plant.
The benefits of soaking (soaking seeds)
1 - soften the crust of Interior
2 - the process of breaking the silence by stimulating the secretion of enzymes
3 - full seed, which helps to crack the outer shell has
4 - the entry of air dissolved with water to the fetus, which means the baby breathing and the beginning of growth
Therefore prefer to soak the seeds, especially with a crust of solid and rigid, such as almonds.
2 - Agriculture in the nursery
Its benefits ....1 - early agriculture
2 - the economy in the ground
3 - land use in the cultivation of other plants until the growth of seedlings.
4 - Ease of Ajraoualamilit from agricultural irrigation and fertilization.
5 - Ease of resistance to pests and note the speed of the disease.
6 - seedlings the same age and height.
7 - taking the control seedlings and powerful of them all
8 - no need for the process of individualization.
How to grow in dishes of agriculture?
So easy ... 1 - We Straighten a layer of compost into the dish agricultural agricultural
2 - We presses the soil and then put the seeds in the right direction and some of them in any direction, such as seeds, pepper and tomatoes.
3 - cover seeds with soil compost simple push of a
4 - Re seed for 3 days in a row with a quantity of the pesticide in the water Konfedor once to sterilize the soil and seeds
5 - and place them in a luminous and far from direct sunlight
6 - monitored on a daily basis with irrigated shower in the form of spray until the completion of growth
Before transfer to the earth we do the permanent hardening (hardening of seedlings).


1- الزراعة في الارض الدائمة - وتستخدم هذه الطريقة عند القيام بزراعة الحبوب الكبيرة فنقوم بعمل حفرة متوسطة العمق او يكون العمق بقدر حجم البذرة وتوضع البذرة وتدفن ثم تروى لمدة 3 ايام متواصلة وتترك حتى تنمو واذا اردنا الاسراع فى النمو نقوم بنقعها في الماء قبل الزراعة 24 ساعة او حسب الطريقة المناسبة لنوع لنبات .

فوائد النقع ( نقع البذور )

1- تلين القشرة الداخلية

2- كسر طور السكون بتحفيز الانزيمات على الافراز

3- امتلاء البذرة مما يساعد على تشقق الغلاف الخارجي لها

4- دخول الهواء المذاب بالماء الى الجنين مما يعني تنفس الجنين وبداية النمو

لذلك يفضل نقع البذور خصوصا ذات القشور الصلبة والمتحجرة مثل اللوزيات.

2- الزراعة في المشتل

فوائدها....
1- التبكير في الزراعة

2- الاقتصاد في الارض

3- استغلال الارض في زراعة نباتات اخرى حتى نمو الشتلات.

4- سهولة اجراءالعمليات الزراعية عليها من ري وتسميد.

5- سهولة مقاومة الافات وسرعة ملاحظة المرض.

6- اشتال بنفس العمر والطول.

7- مراقبة الاشتال واخذ القوية فقط منها

8- عدم الحاجة لعملية التفريد.

كيف نزرع في الاطباق الزراعية؟

العملية سهلة ...1- نقوم بفرد طبقة من الكمبوست الزراعي داخل الطبق الزراعي

2- نقوم بكبس التربة ثم وضع البذور بالاتجاه السليم وبعضها باي اتجاه مثل بذور الفلفل والبندورة .

3- نغطي البذور بتربة الكمبوست مع كبسة بسيطة

4- ري البذور لمدة 3 ايام على التوالي مع وضع كمية من مبيد كونفيدور في الماء لمرة واحدة لتعقيم التربة والبذور

5- وضعها في مكان مضيئ وبعيد عن اشعة الشمس المباشرة

6- مراقبتها بشكل يومي مع ريها بدش على شكل رذاذ لحين اكتمال نموها

وقبل نقلها الى الارض الدائمة نقوم بعملية التقسية ( تقسية الشتلات).

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق